Kledingkasten op maat

STIJLVOLLE KLEDINGKASTEN volledig af te stemmen op uw woonstijl.

Vraag een staal aan Zoek een dealer
Kledingkast hoek

Functionele Kledingkasten MET karakter

Een kledingkast moet niet alleen functioneel zijn, maar moet een geheel vormen met de inrichting van uw slaapkamer. Hiervoor kunt u uitstekend bij Raffito terecht. Wij vervaardigen functionele kledingkasten op maat met een fantastisch design voor u.

We hebben diverse stijlen waaruit u kunt kiezen, waarmee u de kast een volledig eigen karakter geeft. Meer inspiratie nodig? Download onze brochure!

Vraag de brochure aan

Kledingkast ontwerpen in een stijl die bij u past

De deuren van onze kledingkasten zijn uitvoerbaar in allerlei stijlen. Zo weet u zeker dat uw kast bij uw interieur en smaak past. Wij vervaardigen kledingkasten met een fantastisch design. Kenmerkt uw wooninrichting zich door strakke lijnen, dan zullen onze kledingkasten met moderne deuren hier uitstekend bij passen. Bekijk onze loft kasten als de Mediterraanse stijl in uw straatje past. Past een landelijke uitstraling beter bij u? Ontdek dan de barn kledingkasten.

Barn kastdeuren

Kledingkasten op maat

Onze kledingkasten stralen vakmanschap en klasse uit. Dit komt niet alleen door het unieke design, maar ook omdat we de kast tot op de millimeter op maat voor u maken. Bij het vervaardigen van een Raffito kledingkast op maat wordt zelfs de lijn van de muur en het plafond gevolgd. Op deze manier vormt de kast één geheel met uw woonruimte en maakt u efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een industriële kledingkastlandelijke kledingkastschuine wand kledingkastlage kledingkasthoge kledingkastbruine kledingkasteiken kledingkastzwarte kledingkastgrijze kledingkast of een witte kledingkast!

Bent u op zoek naar een kledingkast met spiegel of hanggedeelte? Of zoekt u een mooie hoek kledingkast, dan zit u bij Raffito altijd goed. Ook beschikt Raffito over een ruim aanbod kledingkasten 1 deur2 deurs3 deurs en 4 deurs. Daarnaast hebben we ook kledingkasten met zweefdeuren.

Functioneel design met handige accessoires

Naast de diverse fantastische stijlen zal ook de gewenste kleurstelling en het interieur aan u gepresenteerd worden. Niet alleen de uitstraling is belangrijk maar ook het interieur. Een ideale kast heeft immers een fantastisch design maar is ook functioneel. Hiervoor kunt u het interieur zelf in de kast intekenen met behulp van de kastendesigner.

U stemt de kledingkast op maat volledig af op uw wensen door de gewenste hoeveelheid planken op de voor u ideale hoogte in te tekenen. Dit kunt u ook doen met de lades en ophangmogelijkheden. Daarnaast hebben we een ruime keuze in handige accessoires zoals een schoenenrek op maat, een garderobelift, een uittrekbare garderobestang, een uittrekbaar broekenrek, een mouwbeschermer, een uittrekbare legplank en verlichting.

ONTDEK ONZE Kledingkasten in de buurt

Mocht u de voorkeur geven aan een persoonlijk advies over een kast voor kleding, kunt u vanzelfsprekend ook terecht bij één van onze Raffito dealers. Deze aangesloten service doe-het-zelf zaken zijn verspreid door het hele land.

De vakkundige medewerkers van deze verkooppunten adviseren u graag uitgebreid, helpen met het maken van uw keuze, nemen het inmeten van uw kledingkast voor u uit handen en vanzelfsprekend bouwen ze de kast voor u op. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over onze kledingkasten op maat.

Vind een winkel

Kledingkast op maat laten maken

De kasten van Raffito worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze materialen worden eerst grondig gecontroleerd en voorzien van een kwaliteitscertificaat, voordat ze gebruikt worden in onze kledingkasten. Daarnaast hechten we veel waarde aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in onze bedrijfsvoering. Hierop is ook onze materiaalkeuze gebaseerd. Op basis hiervan zijn wij zeer overtuigd van de perfecte kwaliteit van onze kledingkasten op maat en bieden we u dan ook graag een garantie van maar liefst 20 jaar aan.

Kledingkast inclusief montage

Nadat u veel moeite heeft gestoken in het ontwerpen van uw kledingkast op maat, wilt u natuurlijk dat de kast netjes een plekje krijgt in huis. Laat de kast monteren door een ervaren vakman voor een keurige afwerking. Veel van onze dealers bieden een eigen inmeet- en montageservice aan waar u zeker gebruik van kunt maken. Informeer naar de mogelijkheden bij het verkooppunt bij u in de buurt

Kledingkast ontwerpen in een stijl die bij u past

De deuren van onze kledingkasten zijn uitvoerbaar in allerlei stijlen. Zo weet u zeker dat uw kast bij uw interieur en smaak past. Wij vervaardigen kledingkasten met een fantastisch design. Kenmerkt uw wooninrichting zich door strakke lijnen, dan zullen onze kledingkasten met moderne deuren hier uitstekend bij passen. Bekijk onze loft kasten als de Mediterraanse stijl in uw straatje past. Past een landelijke uitstraling beter bij u? Ontdek dan de barn kledingkasten.

Eindeloos veel mogelijkheden

Bij Raffito staat maatwerk voorop. Elke combinatie van stijl, opstelling, ontwerp en accessoire is mogelijk. Vraag stalen aan van uw favoriete decoren.

Stalen aanvragen

Al uw vragen over KLEDINGKASTEN beantwoord

De kledingkasten van Raffito zijn stijlvol, functioneel en worden met liefde voor u op maat gemaakt. De kast moet sfeer ademen en een eigen karakter hebben. Dat doen we door prachtige materialen en kleuren te zoeken die dat gevoel kunnen evenaren.

Om u verder te helpen hebben we de meestgestelde vragen op een rij gezet. Bekijk meer over onze kasten op maat of stel uw vraag aan een medewerker van een Raffito verkooppunt.

De ideale diepte van een kledingkast is afhankelijk van de soort kast die u heeft of zoekt. Ook de inrichting die u voor ogen heeft en het aantal kledingstukken dat u kwijt wilt spelen hierbij een rol. Een te diepe kast neemt veel ruimte in, terwijl een te kleine kast juist niet genoeg ruimte biedt. Doorgaans wordt daarom een diepte van minimaal dertig centimeter gehanteerd. De maximale diepte ligt rond de zestig centimeter. Dit is voldoende om een kapstok met kledingstuk op te bergen, zonder dat de kast te veel ruimte inneemt of te groot wordt. Een diepte van zestig centimeter is voldoende om kleding netjes aan een kapstok op te hangen. Doordat de kasten van Raffito uit maatwerk bestaan, heeft u zelf de mogelijkheid om aanpassingen te doen en uw kast naar eigen smaak en inzicht te ontwerpen in de online kastendesigner. Zo ook de diepte.

Zelf uw eigen kledingkast ontwerpen was nog nooit zo makkelijk. In onze kastendesigner, een praktische online tool en 3D-omgeving, stelt u uw eigen kast samen. U bepaalt niet alleen de vorm, grootte en afmeting, maar ook de afwerking en eventuele accessoires en details. Sierlijke handgrepen of moderne details; alles is mogelijk. In de designer ziet u direct hoe uw kast eruit komt te zien en waar u eventueel nog aanpassingen kunt doen. We hebben verschillende modellen kasten met eigentijdse, stijlvolle designs. Ontdek de mogelijkheden zelf en ontwerp uw eigen kast van binnen en van buiten. Wel raden we het u aan om van tevoren alvast de maten en afmetingen op te nemen, zodat u precies weet hoe groot of diep uw kast wordt. Deze afmetingen zijn vervolgens eenvoudig toe te passen in het online kastontwerp. Dit ontwerp print u uit en neemt u mee naar een verkooppunt ter controle, waarna wij uw kast op maat maken.

Een kledingkast efficiënt indelen is niet heel moeilijk. Maak van tevoren alvast een planning en zet op papier hoe uw kledingkast eruit moet komen te zien. Leg alle kledingstukken er volgens een bepaald patroon of systeem in. Dit kan bijvoorbeeld op kleur zijn (van licht naar donker), maar ook op basis van winter- of zomerkleding. We raden het wel aan om gebruiksvoorwerpen of andere zaken uit de kledingkast te mijden. Hierdoor wordt uw kast geen rommeltje. Ook accessoires zoals riemen of sjaals kunt u kwijt op een speciaal hiervoor bedoeld rekje of hanger. Door middel van allerlei praktische toevoegingen kunt u uw Raffito-kledingkast dus naar eigen smaak indelen. Denk bijvoorbeeld aan extra lades, kledingrekken of een schoenenrek. Zo kunt u van begin af aan uw kledingkast zo efficiënt mogelijk inrichten. Houd daarbij natuurlijk wel rekening met de beschikbare ruimte in uw slaapkamer.

Een lastige vraag. Want wat is de ideale kledingkast? Wat voor de een groot genoeg is, zal voor de ander wat krap zijn of niet genoeg ruimte bevatten. De grootte van de ideale kledingkast is dus een persoonlijke keuze. Maar met onze maatwerk kledingkasten kunt u uw kast de perfecte afmeting geven zoals u hem wenst. Zo heeft u nooit het probleem dat de kast die u op het oog heeft, eigenlijk te klein of juist te groot voor u is. Wel zijn er een aantal standaardafmetingen en of eigenschappen van een kast waar u rekening mee kunt houden. Wilt u bijvoorbeeld broeken en (langere) jassen in uw kast ophangen, dan wordt een hoogte van anderhalf tot twee meter gehanteerd. De diepte van een kast varieert tussen de dertig en zestig centimeter. Afhankelijk van de hoeveelheid kleding die u erin op wilt bergen.

Het inrichten van een kledingkast lijkt misschien een simpele stap, maar is wel erg belangrijk. Als u uw kledingkast namelijk helder en overzichtelijk wilt houden, kunt u beter uw kast op een logische manier inrichten. Dankzij het maatwerk van onze kasten richt u uw kast zelf in of stelt deze zelf samen. Waar komen de planken? Waar de lades? En waar plaatst u het kledingrek. We raden het aan om altijd een systeem aan te houden als u uw kledingkast inricht. Bepaal van tevoren bijvoorbeeld al hoe uw kastindeling eruit komt te zien of teken dit uit op een papier. In onze digitale ontwerpruimte ziet u meteen hoe uw kast eruit komt te zien. Past er iets niet helemaal, dan kunt u dit met een simpele draai aan de knoppen en het invoeren van nieuwe afmetingen aanpassen. Vergeet ook de praktische kastaccessoires zoals een schoenenrek of extra lades niet.

De beste plek voor een kledingkast is afhankelijk van uw beschikbare ruimte en de grootte van uw kast. Bij veel mensen staat de kledingkast op de slaapkamer. Maar indien u een grote collectie kleding heeft, kan deze kast ook prima op een andere kamer staan. Een overloop of ruimte waar u uw strijk wegwerkt zijn ook prima plaatsen. Moet u woekeren met de ruimte? Denk dan eens aan afwijkende plekken voor uw kledingkast. Bijvoorbeeld onder de trap of onder een schuin dak. Dankzij ons maatwerk is het mogelijk om uw kast ook op dit soort plekken in te passen. Wel raden we het af om uw kledingkast in een vochtige ruimte te zetten. Het is altijd beter om plekken die tochten of waar het vochtig is te vermijden. Dit vocht kan namelijk in uw kleding trekken. En voor u het weet heeft u last van schimmel. Een droge plek is dus essentieel. Maar verder kunt u uw kast eigenlijk overal plaatsen waar u dat wilt.

HET BLOG

INSPIRATIE NODIG VOOR
UW KLEDINGKAST?

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden met Raffito kasten.
We helpen u graag op weg helpen naar uw droomkast.

Bekijk alle inspiratie Brochure aanvragen
Opbergtips

Hoe bewaar ik het overzicht in mijn kledingkast?

Opbergtips

Hoe maak ik mijn kledingkast herfstklaar?

Interieurtips

5 tips om ruimte te besparen in huis

Opbergtips

Waar kan ik de winterjassen het beste opbergen?