Met de komst van een nieuw seizoen, is het altijd prettig als alle kleding weer netjes en overzichtelijk in de kast hangt. Met de volgende praktische tips is ook uw kast weer herfst proof en kunt u iedere dag eenvoudig uw kledingkeuze maken!

Maak uw kast leeg

Start met het leegmaken van uw kast. Heeft u geen tijd om alles ineens aan te pakken? Pak het dan per categorie aan, bijvoorbeeld eerst alle shirts, alle schoenen enz.

Regelmatig de kast schoonmaken

In de loop van de tijd verzamelt er behoorlijk wat stof in de kledingkast. Dit is een mooi moment om de kast eens goed schoon te maken met een licht vochtig doekje.

Bewaren of weggooien?

Beoordeel elk kledingstuk of het weg kan, gemaakt moet worden of eventueel mag blijven. Al de kleding wat weg mag stopt u in een zak. Deze kleding kunt u verkopen of eventueel aan instanties doneren.

Scheiden per seizoen

De winterkleding neemt veel plaats in. Wanneer u deze apart opbergt, bespaart dit enorm veel ruimte in uw kledingkast. De winterkleding bewaart u bijvoorbeeld in verhuisdozen op zolder. Aan het einde van de zomer wisselt u de zomerkleding weer om met de winterkleding. Zo heeft u altijd voldoende ruimte voor uw kleding.

Deel de kledingkast efficiënt in

Hang uw kleding op kleur en categorie. Overzicht geeft rust en scheelt in tijd en moeite in de ochtend als u haast hebt! Sorteer jeans, broeken, shirts en basics in een aparte stapel. Leg deze op de legplanken in uw kast. Orden hierbij de items die u het meeste gebruikt op de makkelijkste plek.

Leg uw sokken, riemen, accessoires in bakjes waar u makkelijk bij kunt. Zo heeft u alles overzichtelijk bij elkaar. Heeft u nog ruimte over in het hang gedeelte? Gebruik een hanger om uw accessoires aan op te hangen. Ook een roede of haakjes aan de binnenkant van de deur zijn een ideale plek.