Een overzichtelijke kledingkast is heerlijk. U opent de kast en ziet meteen wat u allemaal in uw garderobe heeft. Toch kan het nog wel eens knap lastig zijn om het overzicht in de kledingkast te bewaren. Als u haast heeft lukt het immers niet altijd om alle kleding netjes op de juiste plek terug te leggen. Voor u het weet is uw kledingkast een rommeltje. Dat is uiteraard niet de bedoeling! In deze blog geven we u een aantal tips om uw kledingkast overzichtelijk te houden.

schuifdeurkast op maat

Regelmatig opruimen

Eén van de belangrijkste – en voor de hand liggende – tips om overzicht in uw kledingkast te houden, is regelmatig opruimen. Het is verstandig om dit eens in de zoveel tijd goed te doen. Bijvoorbeeld aan het begin of einde van een seizoen. Dit is tevens ook het perfecte moment om al uw kleding even onder de loep te nemen. Bewaart u die ene trui die u nauwelijks draagt of mag deze weg? Waarschijnlijk komt u erachter dat u sommige kledingstukken bijna nooit draagt. Door regelmatig op te ruimen en te evalueren, blijft uw kledingkast netjes en up-to-date.

DE RUIMTE GOED BENUTTEN

Ruimt u regelmatig op, maar is uw kledingkast nog steeds niet echt overzichtelijk? Dan is de kans groot dat u de ruimte niet volledig benut. Het type kledingkast heeft hier veel invloed op. Heeft u een lage, brede dressoirkast? Dit ziet er natuurlijk leuk uit: u kunt er diverse accessoires en fotolijstjes op kwijt. Praktisch is het echter niet. U benut de ruimte in de breedte, maar de ruimte in de hoogte blijft onbenut. Zonde! Wilt u de ruimte wél optimaal gebruiken? Kies dan voor een zo hoog mogelijke garderobekast. Het liefst eentje die reikt tot het plafond. Zo creëert u dubbel zoveel opbergruimte, zonder dat de kast uw hele slaapkamer is beslag neemt.

INLOOPKAST

Bent u een echt een kledingliefhebber en vindt u het heerlijk om telkens weer nieuwe kledingcombinaties uit te proberen? Heeft u veel kleding en wilt u deze overzichtelijk in uw kledingkast hangen? Dan is een inloopkast misschien wel iets voor u. Bij Raffito hebben we hiervoor diverse mogelijkheden. Bij ons bepaalt u helemaal zelf hoe uw inloopkast eruit komt te zien. Kies bijvoorbeeld voor meerdere legplanken of hanggedeeltes. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bekijk onze online kastendesigner, beschikbaar bij onze dealers en stel online uw eigen kast samen. Overzicht in uw kledingkast creëren was nog nooit zo makkelijk!