Inmiddels is de lente volop op gang. Hoewel het af en toe nog wat fris is, hebben we onze dikke winterjas niet meer nodig. Mocht u het nog niet gedaan hebben, dan is dus hét moment om de winterjassen op te bergen en je voorjaarsgarderobe voor de dag te halen. Lichte kleuren, vrolijke printjes: perfect voor de lente. Om hier ruimte voor te maken is het dus verstandig om de winterjassen op te bergen. Maar waar kunt u die winterjassen nu het beste laten?

schuifdeurkast op maat

DE WINTERJASSEN OPBERGEN

Uw winterjas opbergen. ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ denkt u waarschijnlijk. Toch is dit iets waar u goed over na moet denken. U wilt niet dat u uw winterjas aan het begin van de herfst volledig in de kreukels aantreft. Of erger nog: slijtage door beestjes of schimmel. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Maar hoe doet u dat?

SCHOON OPBERGEN

Om te beginnen is het belangrijk om uw winterjas schoon op te bergen. Controleer uw jas na de winter dus op eventuele vlekken. Wilt u er zeker van zijn dat u de jas schoon opbergt? Laat de jas dan reinigen bij de stomerij. Zo voorkomt u dat u later voor verrassingen komt te staan en gaat uw jas mooi schoon de winter in.

DE JUISTE OPBERGPLEK

Naast het schoon opbergen van uw jas, is het belangrijk om er de juist plek voor te kiezen. Vermijd in ieder geval stoffige ruimtes. U wilt natuurlijk niet dat u uw jas aan het begin van het winterseizoen eerst helemaal stofvrij moet maken. Daarnaast is het raadzaam om vochtige ruimtes te vermijden. De kans op schimmelvorming is hier namelijk groot. Zolders, garages en kelders zijn hierdoor minder geschikt. Maar wat voor plek dan wel? Het beste kies je voor en droge, koele en donkere ruimte. Uw jas opruimen in een kast is in dit geval dus een goede optie. Maar u wilt natuurlijk niet dat de winterjassen alle ruimte in de kast innemen. Hoe voorkomt u dit?

DE JUISTE KAST

Wanneer u uw winterjas wilt opruimen in de kledingkast, is voldoende opbergruimte essentieel. U wilt immers niet dat uw winterjas steeds in de weg ligt of hangt. Een slimme oplossing hiervoor is een hoge kast met vakken bovenin. Kleding en ander textiel dat u minder vaak nodig hebt, bergt u dan gewoon daarin op. Voor jassen is dit ideaal. Op deze manier hangen of liggen ze niet in de weg. Wilt u uw winterjas graag ophangen? Dan is een inbouwkast misschien wel iets voor u. Met een inbouwkast creëert u veel ruimte, waarin u zowel uw zomer- als winterkleding kwijt kunt.