Woont u niet zo groot en wilt u de ruimte in het huis optimaal benutten? Of wilt u dat kleine zolderkamertje eindelijk gaan gebruiken, maar weet u niet precies hoe u zo’n kleine ruimte moet inrichten? Hoe groot uw huis ook is, extra woonruimte vinden we allemaal fijn. Wij hebben vijf tips om ruimte te besparen in huis, zodat u optimaal kunt genieten van uw interieur.

1) MEER RUIMTE DOOR EEN HOGE KAST

Een hoge kast doet wonderen als u ruimte wilt besparen in huis. Kiest u voor een smalle kast, dan slaat u twee vliegen in een klap. Zo maakt u slim gebruik van de hoogte van de ruimte. Of wat dacht u van een inbouwkast of schuifdeurkast die tot de muur reikt? U wint hiermee extra opbergruimte, vooral als u kiest voor een kast met voldoende planken. En doordat u een smallere kast gebruikt, bespaart u kostbare ruimte in de rest van de kamer.

2) EEN KAST MET SPIEGEL VOOR DE SLAAPKAMER

Kies in de slaapkamer voor een kast met een grote spiegel. Dit is handig, zo hoeft u geen losse spiegel meer aan de muur te hangen. Daarnaast zorgt het voor optisch bedrog. Dat wil zeggen dat de slaapkamer groter lijkt door het ophangen van een spiegel. Zo’n spiegel aan uw slaapkamerkast doet wonderen voor de ruimte!

3) EEN SALONTAFEL MET LADES

Kent u dat? Dat er overal spullen rondslingeren in huis? Het boodschappenlijstje, de afstandsbediening en een paar verdwaalde pennen. U ziet de spullen telkens liggen en dat geeft onrust. Dit is helemaal niet nodig. Deze spullen kunt u namelijk makkelijk opbergen in een salontafel met lades. U heeft ze snel bij de hand en ook zo weer opgeruimd. De ruimte die u ermee bespaart is niet enorm, maar het zorgt in ieder geval voor een opgeruimde woonkamer.

4) EEN LADEKAST MET OPBERGDOZEN

Een ladekast opentrekken en niet weten waar u moet beginnen met zoeken. Herkenbaar? Dit probleem is te voorkomen door de ladekast te vullen met opbergdozen. Zo kunt u de ladekast verdelen in verschillende categorieën. Een opbergdoos voor uw sokken en een opbergdoos voor uw ondergoed. Maar u kunt dit natuurlijk ook doen met knutselspullen, kaarsen, wenskaarten, enzovoort. Voor elke categorie een opbergdoos. U bespaart ruimte én creëert overzicht.

5) OPBERGRUIMTE AAN DE MUUR

Een andere manier om ruimte te besparen in huis is het gebruiken van de muren. Vooral in een badkamer of werkkamer kunt u dit goed toepassen. Badkamers en werkkamers zijn vaak niet de grootste ruimtes in huis. Dit zijn daarom ook de ruimtes waar u het meeste kunt besparen. Met een smalle kast aan de muur creëert u makkelijk extra ruimte. In de badkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een spiegelkast. Of een wandrekje voor toiletspullen of handdoeken. Voor de werkkamer is een wandkast boven het bureau heel praktisch. Een prima plek voor boeken of een paar fotolijstjes. De mogelijkheden om ruimte te besparen zijn eindeloos. Bij Raffito helpen we u daar graag mee.