Een kleine slaapkamer indelen, hoe doet u dat? Met de volgende 4 tips creëert u op een praktische én leuke manier ruimte in uw kleine slaapkamer.

1) KIES VOOR NEUTRALE KLEUREN EN MEUBELS

Neutrale kleuren, lichte materialen en een strakke look: het is een feit dat uw slaapkamer ruimtelijker oogt wanneer u kiest voor een rustige uitstraling. Kleed de slaapkamer bijvoorbeeld aan met meubels in lichte houtkleuren, zoals een kledingkast of opbergkast van eikenhout. En wist u dat beddengoed in neutrale kleuren als wit, lichtgrijs, beige en crème zelfs bijdragen aan een optisch grotere slaapkamer?

2) GEBRUIK SPIEGELS VOOR EEN RUIMTELIJK EFFECT

Spiegels hebben hetzelfde effect: ze maken een ruimte groter. Een grote spiegel ophangen in een kleine slaapkamer lukt vaak niet, maar u kunt natuurlijk wel kiezen voor een kast met spiegeldeur. Er zijn tegenwoordig verschillende schuifdeurkasten die dat hebben. Dit biedt veel gemak voor het indelen van een kleine slaapkamer.

3) ZORG VOOR SLIMME OPBERGRUIMTE

Natuurlijk heeft u ruimte nodig voor spullen. Kleding, schoenen en beddengoed: het moet allemaal worden opgeruimd. Zorg daarom voor voldoende slimme opbergruimte. Een goede slaapkamerkast is hierbij ontzettend belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kastenwand in de muur. Het fijne van de kasten van Raffito is dat u ze geheel op maat kunt bestellen. Zo weet u zeker dat de kast perfect past in de ruimte.

De indeling en inrichting van de slaapkamerkast bepaalt u zelf. Heeft u behoefte aan extra opbergruimte voor schoenen of juist een groot hanggedeelte voor al uw jurken, jassen en pakken? U creëert een kast die helemaal voldoet aan uw opbergwensen en interieur.

4) DE JUISTE VERLICHTING

Een lichte kamer oogt groter. Zorg daarom voor de juiste verlichting. Dat hoeft niet alleen aan het plafond of tegen een muur te zijn: ook verlichting in een wandkast op uw slaapkamer draagt bij aan een ruimtelijke uitstraling. Tijdens het samenstellen van uw kast op maat in onze kastendesigner heeft u de mogelijkheid om praktische en sfeervolle spots toe te voegen. Vindt altijd wat u zoekt!

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het indelen van een kleine slaapkamer? Raffito kan u helpen met het ontwerpen van een slaapkamerkast op maat. Geheel naar uw wens, voor een aantrekkelijke prijs. En het mooie is: u kunt de kast online helemaal zelf ontwerpen. Een kast op maat maken was nog nooit zo makkelijk.