Veel mensen zijn niet zo’n fan van ruimtes met een schuin dak. En dat is begrijpelijk. Hoe moet u die ruimte nu inrichten, met al die schuine wanden? Dat is best een uitdaging. Veel zolders worden daarom enkel gebruikt als rommelruimte. U kunt veel meer met de ruimte doen. Een kast op maat onder een schuin dak is in dit geval een geweldige oplossing. We delen graag onze inspiratie met u.

Bergruimte op zolder gebruiken

De zolder is de perfecte ruimte om spullen op te bergen. Kerstversiering, oude boeken en hier en daar wat ongebruikte meubels. Maar als u niet uitkijkt verandert de ruimte al snel in een stoffige rommelzolder. Zonde van uw zolder. En ook helemaal niet nodig. Met een schuin dak kunt u veel meer bereiken dan u wellicht denkt. Loze ruimte vermijden we het liefst zoveel mogelijk. Een kast op maat is ideaal om dergelijke ruimtes nuttig te gebruiken. Gaat u voor een kast op maat, dan wordt deze aangepast aan de ruimte. Er wordt rekening gehouden met de schuine wand, zodat de kast perfect aansluit op het schuine dak. Met zo’n maatwerk kast benut u de ruimte optimaal, dit is een ideale oplossing bij bijvoorbeeld een slaapkamer met een dakkapel en is een schuin dak geen belemmering meer.

Doel van de ruimte

Bij het woord zolder, denkt u misschien al snel aan bergruimte. Echter is dit niet het enige waarvoor u de zolder kunt gebruiken. Er zijn verschillende doeleinden mogelijk. U kunt er bijvoorbeeld een ontspanningsruimte van maken. Een ruimte om u even terug te trekken en een boek te lezen. Op zolder is er niemand die u stoort. Een moment voor uzelf om ongestoord te ontspannen. Sport u graag? Dan is het maken van een sportruimte misschien wel het perfecte doeleinde voor uw zolder. Een matje, wat gewichtjes en eventueel een crosstrainer en u kunt aan de slag!

Ruimte met verschillende doelen

Zoals u leest zijn er meerdere doeleinden te bedenken voor een zolder. Wat als u de ruimte voor meerdere doeleinden wilt gebruiken? Past dit dan wel in de ruimte? Indien u efficiënt gebruik van de ruimte is dit geen enkel probleem. Het gedeelte met een schuine wand is het meest geschikt voor kastruimte. Kies bijvoorbeeld voor een kast met handige opberglades, zodat u de spullen kan categoriseren. Eventueel kunt u de lades ook labelen. Geen lange zoektochten meer naar uw spullen. U ziet meteen welke spullen in welke lade liggen. Wel zo gemakkelijk! Ook een schuifkast is erg functioneel om spullen in op te bergen. Bijvoorbeeld om uw zomerkleding gedurende de wintermaanden te bewaren. Heeft u aan de andere kant van de zolder wel een recht dak? Maak er een gezellige zithoek of sportruimte van. Zo is uw zolder niet alleen een plek voor spullen. Er wordt geleefd!