Een inloopkast. Wie droomt er nou eigenlijk niet van? Dit type kast is zeer gewild in hedendaagse huishoudens, mede dankzij de luxe uitstraling. Omdat een inloopkast een stuk groter is dan een doorsnee kast, kan kleding meer worden verspreid waardoor de shirtjes onder op de stapel minder snel vergeten worden en tevens meer rust wordt gecreëerd. Zeker een op maat gemaakt exemplaar die perfect in uw ruimte past geeft een prachtige sfeer en zorgt voor extra bergruimte. Hoe deelt u een inloopkast in?

STAPPEN VOOR DE IDEALE INDELING INLOOPKAST

Een open inloopkast biedt onbegrensde mogelijkheden voor een creatieve indeling. Volg deze stappen om je inloopkast optimaal in te delen:

1. Breng de ruimte in kaart

Met wat voor ruimte gaat u aan de slag? Is deze vierkant, rechthoekig of zit er een bocht in? Werkt u met een schuine muur? Hoe hoog is het plafond? Daarnaast is het goed om precies in kaart te brengen waar de ramen en deuren zitten zodat hier rekening mee gehouden kan worden bij het indelen.

2. Kies een stijl

Wat wordt de stijl in uw kast? Gaat u voor chic donker hout met een achterwand in een rijke, donkere kleur en sfeervolle verlichting, of kiest u toch voor een witte ruimte die veel daglicht binnen laat? Bij het bepalen van de stijl is het slim om rekening te houden met de kleuren van uw kleding. Heeft u voornamelijk zwarte en grijze kleren? Deze vormen een mooi contrast tegen een witte wand.

3. Kies een indeling

Zodra de ruimte en de stijl bepaald zijn, is het tijd om de inloopkast in te gaan delen. Zet op een rijtje welke kastelementen u mooi en praktisch vindt, zoals bijvoorbeeld roedes, planken van verschillende groottes, schoenenrekken en lades. Pak er vervolgens een stuk papier en een potlood bij om wat indelingen uit te tekenen. Maak slim gebruik van de vorm van de ruimte en hou rekening met de eventuele ramen en deuren.

Zorg voor voldoende planken (of lades) om stapeltjes met opgevouwen kleren op te bergen. Wanneer de stapels te hoog worden, zien we vaak dat de onderste kledingstukken op ten duur worden vergeten. Door meer ruimte te creëren kunnen meerdere kleine stapeltjes worden gevormd waardoor u beter overzicht heeft over uw kleding en meer kan afwisselen. Tevens staat dit meer opgeruimd, omdat lage stapels niet snel omvallen of rommelig ogen.

Een andere leuke eigenschap van inloopkasten is het feit dat u er creatief mee aan de slag kunt gaan. Hoe wilt u uw schoenen opbergen? Weggestopt in een lade, of juist trots in het zicht? Hetzelfde geldt voor uw mooiste tassen. Zet ze eens tentoon op lege plankjes of hang ze aan haken in de muur.