Schuifdeuren zijn de ideale oplossing voor een opgeruimd huis. Ze nemen weinig ruimte in beslag, en u kunt er veel spullen in opbergen. Dit maakt schuifdeuren erg handig voor kleine ruimtes. Ze worden veel gebruikt voor de slaapkamer, de keuken of de woonkamer. Maar ook voor in de bijkeuken of hobbykamer is het een uitstekende opbergplek. Vaak worden er zijpanelen aan de zijkant van de schuifdeuren bevestigd. Wanneer is dit eigenlijk nodig?

ZIJPANELEN VOOR SCHUIFDEUREN

U vraagt zich af of zijpanelen voor schuifdeuren altijd nodig zijn. Om deze vraag te beantwoorden, is het allereerst goed om te weten wat een zijpaneel is en waar deze voor dient. Een zijpaneel – de naam zegt het al – is een paneel dat aan de zijkant van een schuifkast wordt bevestigd. Het paneel voorkomt dat de schuifdeuren van de rails lopen en geeft daarnaast meer stevigheid aan het schuifdeursysteem.

WANNEER IS HET NIET NODIG?

Zoals u misschien al opviel, zijn er ook schuifdeuren zonder zijpanelen. Deze panelen zijn namelijk niet in elke situatie nodig. Plaatst u een kasteninterieur of schuifwand van muur tot muur? Dan zijn panelen aan de zijkant in principe niet nodig. De muur zorgt er in dit geval voor dat de schuifdeuren niet van de rails lopen. Daarnaast zorgen de muren voor voldoende stevigheid voor het schuifdeursysteem.

WANNEER IS HET WEL NODIG?

Nu u weet wanneer het niet nodig is om zijpanelen te bevestigen, bent u waarschijnlijk ook benieuwd wanneer het dan wél nodig is. Plaatst u de schuifwand of het kasteninterieur niet tussen twee wanden? Dan is het wel nodig om gebruik te maken van zijpanelen. Dit zorgt namelijk voor een goede afsluiting van de rails. De panelen voorkomen dat de deuren van de rails lopen. Zo blijven de schuifdeuren mooi tussen de wand en het paneel.

ZIJPANELEN ALS DESIGNELEMENT

Gaat u de schuifdeuren tussen twee muren plaatsen? Dan heeft u waarschijnlijk (op basis van bovenstaande informatie) geconcludeerd dat zijpanelen niet per se nodig zijn. Wilt u toch graag zijpanelen naast uw schuifdeuren plaatsen? Dan kan zeker. Hoewel het niet altijd nodig is, kiezen mensen hier vaak toch voor. De panelen aan de zijkant geven namelijk nét dat beetje extra uitstraling aan uw schuifkast.