We vinden het allemaal handig: een voorraadkast. Het is de perfecte plek voor uw boodschappenvoorraad. Denk hierbij aan pakken rijst, blikken bonen of zakken snoep. Het zijn de ideale voedingsmiddelen om op voorraad te hebben. Ze gaan namelijk niet snel over de datum. Is er een goede aanbieding bij de supermarkt? Met een ruime voorraadkast is er altijd ruimte om goed in te slaan. Maar hoe zorgt u ervoor dat de voorraadkast opgeruimd blijft? In dit artikel geven we u een aantal tips om de voorraadkast opgeruimd te houden.

opgeruimde voorraadkast

VOORRAADKAST OPGERUIMD HOUDEN

Wanneer u flink inkopen doet, komt de voorraadkast goed vol te staan. Op zich is dat natuurlijk helemaal geen probleem. Op deze manier heeft u altijd voldoende etenswaren in huis. Het risico van zoveel voorraad, is dat de kast een rommeltje wordt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hieronder vind je en aantal goede tips om de voorraadkast opgeruimd te houden:

EEN HOGE KAST

Om de voorraadkast netjes te houden, is voldoende opbergruimte belangrijk. Een te kleine kast met te veel spullen is nooit een goede combinatie. Heeft u maar een kleine keuken of bijkeuken, maar wilt u toch meer ruimte creëren? Dan is een hoge kast een uitstekende oplossing. Hiermee benut u de ruimte optimaal, zodat u meer spullen in uw voorraadkast kunt opbergen.

DE JUISTE INDELING

Naast een kast met voldoende ruimte, is ook de indeling van de kast essentieel. Met een logische indeling is het veel gemakkelijker om de voorraadkast opgeruimd te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaste plank voor rijst, pasta en andere granen. Of een vaste plank voor ontbijtkoek, crackers en andere ontbijtbenodigdheden. Op deze manier weet u deze etenswaren gemakkelijk te vinden en bergt u ze gemakkelijk weer op.

DE BELANGRIJKSTE PRODUCTEN OP OOGHOOGTE

We hebben allemaal producten die we vaker gebruiker dan andere producten. Het is slim om uw voorraadkast hierop in te richten. Ga bij het indelen van de voorraadkast na welke spullen u het meest gebruikt, en welke het minst. De belangrijkste producten komen op ooghoogte, zodat u daar gemakkelijk bij kunt. Producten die u maar weinig gebruikt, krijgen een plekje bovenin de kast. Wanneer alles een eigen plek heeft, blijft de kast lekker overzichtelijk.