De trend minimalisme wordt gezien als een trend in design en architectuur waar het voorwerp is gereduceerd tot alleen de hoognodige elementen. Het in alle rust thuiskomen om te ontspannen en terug te trekken naar ons zelf dat zien we terug in een minimalistisch interieur. Doordat er minder onnodige spullen in de woonkamer staan, ontstaat er rust in het hoofd. Door het gebruik van pure materialen en zachte kleuren geeft u het interieur een warme uitstraling.

Minimalist lounge with white sofa – 3D rendering

WAT IS EEN MINIMALISTISCH INTERIEUR?

Een minimalistisch interieur creëert sereniteit en rust maar is allesbehalve saai. Less is more want minder is écht meer. Met een subtiele elegante wooninrichting geeft u een onopvallend statement en kunt u eindeloos combineren met verschillende vormen. Kies voor strakke lijnen en hou het simpel. Oog voor stijl, eenvoud en elegantie is tijdloos. Door het gebruik van pure materialen en zachte kleuren geeft u het interieur een warme uitstraling.

ELEMENTEN VAN EEN MINIMALISTISCHE WOONKAMER

Wilt u dat uw woonkamer rust en eenvoud uitstraalt? Dan is het minimalisme de interieurstijl voor u. We benoemen hieronder enkele elementen met betrekking tot de tinten, meubilair en woonaccessoires.

CREËER RUST MET EEN BASISKLEUR

Het less is more principe geldt ook zeker voor de kleuren. Het palet bestaat vaak uit de kleur wit met twee of drie accentkleuren in een aardetint. Denk aan beige, lichtbruin of -grijs. De combinatie van deze kleuren geeft uw woonkamer de natuurlijke en rustige sfeer. Laat deze kleuren niet alleen terugkomen op de muur, maar ook in uw accessoires, meubilair en raamdecoratie. Kies wat de materialen betreft uit hout, beton, leer, glas en metaal.

KASTEN MET EEN MINIMALISTISCHE UITSTRALING

Bij het minimalisme hoort zo min mogelijk poespas. Berg daarom uw spullen netjes op achter een stijlvolle wandkast. Achter de deuren van deze kast ruimt u al uw waardevolle items op, op de planken of in mandjes. Of wat dacht u van een compact dressoir die hangt aan de muur. Zwevende kasten passen perfect in een minimalistisch interieur en creëren ook een ruimtelijk effect. Kies voor strakke kasten zonder handgrepen voor het beste resultaat.

Investeer in hoogwaardige meubels

Kies voor een selectie aan meubels. Niet alles in uw huidige interieur kan blijven. Alleen de items die u echt nodig hebt blijven. En elk meubel in uw minimalistische woonkamer heeft een duidelijke functie. De meubels zijn strak en recht afgewerkt met een moderne twist. Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van uw interieur. Investeren in hoogwaardige meubels is absoluut de moeite waard.

Alles een vaste plek

Rondslingerende spullen, drukke prints en een overvolle woonkamer passen niet bij de minimalistische woonstijl. Geef al uw spullen een vaste plek in huis. Rommel werkt u zo makkelijk weg, bijvoorbeeld in leuke manden of op een plank achter de deuren van uw schuifdeurkast.