Misschien droomde u er vroeger al van: een inloopkast. Het is de ideale manier om kleding netjes en overzichtelijk op te bergen. Daarnaast is een inloopkast ook nog eens heel stijlvol. Het brengt veel luxe en comfort in uw slaapkamer. Het is dan ook niet voor niets dat inloopkasten vaak in films te zien zijn. Het geeft u dat ultieme gevoel van luxe. En hoe fijn is het om dat gevoel elke dag te ervaren? Met uw eigen inloopkast ligt dat gevoel binnen handbereik!

VERSCHILLENDE SOORTEN INLOOPKASTEN

Inloopkasten zijn er in verschillende soorten en maten. En dat is maar goed ook. Elke ruimte vraagt immers om een ander type kast. En daarnaast heeft niet iedereen dezelfde wensen. De één wil het liefst zoveel mogelijk legplanken, de ander vindt een groot hanggedeelte juist fijner. Bent u benieuwd welke soorten inloopkasten er allemaal zijn? Hieronder hebben we een aantal varianten op een rijtje gezet.

OPEN KAST

Eén van de opties is een open inloopkast. In dit geval is de kast een verlengstuk van uw slaapkamer. Het is een kast die gezien mag worden! Het leuke aan een open inloopkast is dat u deze geheel in uw eigen stijl kunt decoreren en aankleden. Stal bijvoorbeeld uw favoriete schoenen uit op de bovenste plank. Of uw favoriete tassen. Zo is uw garderobekast niet alleen praktisch, maar ook een lust voor het oog.

EEN DICHTE KAST

Een ander soort inloopkast is een dichte inloopkast. Deze kast – de naam zegt het al – wordt afgesloten met een (schuif) deur. Het fijne hieraan is dat u hiermee echt een aparte ruimte creëert. Alsof u een kledingboetiek in uw eigen huis heeft, met al uw favoriete kleding. Op deze manier sluit u de ruimte gemakkelijk af van uw slaapkamer. Is uw kledingkast een rommeltje, maar heeft u nog geen tijd om het op te ruimen? Met een dichte inloopkast is daar niets van te zien. Wel zo prettig als u ’s avonds tot rust wilt komen.

De juiste indeling

Naast het kiezen van een soort inloopkast (open of dicht), zijn er ook talloze opties voor het kastinterieur. Wilt u een kast met legplanken, lades of een hanggedeelte? Of een mix van deze verschillende elementen? Bij Raffito bieden we u hiervoor verschillende opties. Via de online kastendesigner stelt u uw eigen kast eenvoudig samen. Volledig op maat en naar uw wens. Daarbij is het ook mogelijk om uw kast aan te vullen met passende accessoires. Denk aan verlichting, lades of ladegrepen. Maar ook een ingebouwd schoenenrek of een uittrekbare garderobestang behoren tot de mogelijkheden. Heeft u al bedacht hoe uw inloopkast eruit gaat zien?