Hoewel we er niet altijd bij stilstaan, dragen kleuren grotendeels aan de sfeer die in ons interieur ontstaat. Bepaalde kleuren hebben hier invloed op. Zo ook op de slaapkamer waar u met verschillende kleurcombinaties een gevoel van knusheid, warmte of rust kunt creëren. Niet alleen in het beddengoed, maar ook in andere objecten zoals kasten, stoelen of kaptafels in uw slaapkamer speelt kleur toch een aanzienlijke rol. Bent u benieuwd hoe u een gevoel van comfort en stijl op uw slaapkamer kunt combineren? Lees hieronder verder en laat u inspireren door ons blog.

HET EFFECT VAN KLEUREN IN DE SLAAPKAMER

Kleuren in de slaapkamer hebben tevens invloed op de kwaliteit van onze nachtrust. Uit onderzoeken is gebleken dat blauw, groen en geel het beste scoren. De kleur blauw is de echte winnaar. Mensen met een blauwe slaapkamer slapen gemiddeld zo’n 8 uur en worden gelukkig en positief wakker. In een groene of gele slaapkamer is dat 7 uur en 40 minuten. Combineer deze kleuren met een mooie neutrale tint en u slaapt heerlijk.

ROOD

Laten we beginnen bij rood. De natuurlijke kleur die staat voor warmte en zachte omgevingen. Rood is een mooie kleur die veel bijdraagt aan het gevoel van knusheid in de slaapkamer. Dat betekent echter niet dat u uw wanden meteen rood moet verven, nee: rood kan ook terugkomen in accessoires en accenten. Denk aan mooie rode kussens of gordijnen die in bordeauxrood voor een ‘volle’ warme uitstraling zorgen.

Geel

Geel is een energieke kleur en maakt van uw kamer een levendige ruimte in huis. Zeker wanneer u zachtere kleuren geel (die meer richting oranje gaan) heeft u het idee iedere ochtend te ontwaken in de zonnestralen. Zeker tijdens de koude en donkere wintermaanden kan dit een positieve invloed op uw mentale gesteldheid hebben bij het ontwaken.

BLAUW

Blauw is een kalmerende kleur en doet het dan ook goed in de slaapkamer. Het blauw kan dienen als kleur voor het beddengoed, maar ook voor de accessoires. En wat te denken van de kasten? Heeft u een klassieke inrichting? Dan kunt u de klassieke garderobekasten uitvoeren in een blauwe kleur. Een relatief makkelijke oplossing. De muren hoeft u niet te schilderen als deze al een neutrale kleur hebben. In plaats daarvan werkt u de slaapkamer verder af met blauwe accessoires zoals gordijnen, beddengoed en kasten. Ook hiervoor geldt: zorg niet voor een overkill van een bepaalde kleur.

WIT

Zoals hierboven al even benoemd is ook wit een zachte, neutrale kleur. Wit is een beetje de standaardkleur in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan witte kussens, de muren of aan witte gordijnen of luxaflex. Zeker wanneer u ervoor kiest om uw muren in wit uit te voeren creëert u daar ruimte mee. Een witgeschilderde muur schept ruimte en maakt de slaapkamer optisch een stuk groter. Wit kan ook terugkomen als kleur voor andere grote en ruimte vullende objecten zoals een linnenkast, slaapkamerkast of een garderobekast.

Beige

De kleur beige lijkt in het kleurenpalet misschien wat meer richting het oranje te gaan. Toch is beige een mooie kleur om bijvoorbeeld houten meubels op uw slaapkamer mee te combineren. Omdat te veel bruin juist voor een overdaad aan donkere kleur zorgt, kunt u dit beter combineren met iets lichters. Dit geldt ook voor grijs of zwart. Kijk daar vooral mee uit in een slaapkamer.

Een kast ontwerpen die past bij uw sfeervolle slaapkamer

De slaapkamerkasten-designer van Raffito heeft een rijk palet aan kleuren en materialen, met verschillende blauw-, wit-, roze-, groen-, hout- en grijstinten. U ontwerpt eenvoudig een Raffito slaapkamerkast die aansluit bij de sfeer van uw slaapkamer.