U houdt ervan om uren in de keuken te staan, om uiteindelijk een verrukkelijk gerecht op tafel te kunnen zetten. Als het eten dan eindelijk op tafel staat begint het eigenlijk pas echt. Dan wordt u namelijk steeds weer voor de interessante uitdaging gesteld. Want hoe krijgt u na die fantastische maaltijd alle keukenspullen weer teruggezet, zonder dat het er voor uw visite uitziet alsof u het totaal niet onder controle heeft?

Het makkelijkst is natuurlijk om eerst te kijken naar de mogelijkheden binnen je huidige keuken. Kunt u bijvoorbeeld door de kast te herindelen meer ruimte creëren, of is er een hoekkastje waar uw grotere apparatuur in past? Het kan ook zijn dat er apparaten zijn die u nog nooit heeft gebruikt, die u eigenlijk weg kunt doen. Maar niet iedereen heeft de luxe dat met een paar simpele veranderingen weer een zee van ruimte wordt gecreëerd.

EEN HOGE KAST MET DEUREN

Zorg voor zeeën van ruimte met een hoge kast tot aan het plafond, zo benut je namelijk alle beschikbare ruimte. Zo is er ineens plek voor al het servies, apparaten en kookboeken. Een bijkomend voordeel van een kast met schuifdeuren is dat het opgeruimd aanvoelt in de keuken terwijl u wel alles binnen handbereik houdt.

Heeft u zo’n prachtige schuifdeurkast in de keuken, dan mag u daar natuurlijk best wel een beetje mee pronken. Laat gerust één schuifdeur een klein stukje open staan, zo krijgt iedereen die bij u binnenkomt spontaan het beeld dat ze kijken naar een woonmagazine.