U heeft oog voor kwaliteit en bent op zoek naar een kast met een luxe en stijlvolle uitstraling. Een kast die geheel past bij uw interieur en aansluit op uw opbergwensen. De Raffito kastendesigner helpt u bij het kiezen van de juiste stijl, de opstelling en het ontwerp van de kast. Met behulp van dit drie stappenplan bieden wij u een uitleg hoe u uw ideeën en wensen vorm kunt geven om zo een kast op maat te realiseren die geheel past bij uw wensen en uw interieur.

schuifdeurkast op maat

STAP 1: WELKE STIJL PAST BIJ U?

De stijl van uw kast op maat zal een beeldbepalend onderdeel in uw woning zijn, de eerste stap staat dan in het teken van het kiezen van een stijl die bij u past. Gaat u voor een minimalistisch en praktisch ontwerp of een ontwerp dat aansluit op de laatste trends bijvoorbeeld industrieel of Scandinavisch? Binnen de uitgebreide collectie van Raffito vindt u kasten in verschillende stijlen zoals landelijk, klassiek en modern. Iedere stijl heeft een ander karakter, waarbij de combinatie van deurmodellen, kleuren en accessoires aan kunnen sluiten op uw interieur. De deuren zijn geheel naar het karakter van uw woning samen te stellen.

Gaat u voor zakelijk, landelijk, modern of huiselijk? Of kiest u voor een mix van stijlen en trends?

Het effect van kleur en materiaal

De stijlkeuze die u maakt hebben effect op de ruimte. Raffito biedt een diversiteit aan mogelijkheden die ieder hun unieke invloed hebben op uw interieur. Verlicht uw woning door te kiezen voor zachte kleuren en strakke vormen. Wilt u juist een warme sfeer in uw huis creëren, voeg dan houten elementen toe. Wist u dat een bepaalde kleur ook enorm sfeerbepalend kan zijn? Wit is licht, puur en neutraal. Het is tijdloos en creëert ruimte. Wittinten vormen een prachtige basis voor bijvoorbeeld een schuifdeur. Het kiezen van een stijl gaat om gevoel, kwaliteit en het vormen van de juiste uitstraling. Combineer hierbij de kracht van eenvoud, de beleving van kleur en de luxe van materialen. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? U kunt hiervoor terecht bij een Raffito dealer. Als u die perfecte uitstraling te pakken heeft, resteren slechts het kiezen van een opstelling en het ontwerpen van uw kast op maat.

STAP 2: KIES UW OPSTELLING

Heb je veel kleding die opgevouwen in de kast hoort te liggen? Zoals T-shirts, jeans en truien? Ga dan voor een kastindeling met voldoende legplanken. Hierop kun je jouw kleding netjes sorteren en voor elke kledingcategorie een aparte plank inrichten. Zo voorkom je dat je veel moet stapelen en dat het onoverzichtelijk en onpraktisch wordt. Torenhoge stapels kleding zijn namelijk niet heel gebruiksvriendelijk. Heb je het onderste shirtje op de stapel nodig? Dan valt meteen de hele stapel in elkaar. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

De opstelling die past in uw huis

De inrichting van de kast beïnvloedt de uitstraling van uw interieur. Bovendien is niet iedere ruimte geschikt voor ieder kastontwerp. Gaat u voor een kast met meerdere deuren of liever voor een inloopkast? Bovendien moet u bepalen hoe de kast moet openen en sluiten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schuifdeur. Heeft de kamer een schuin dak en beperkte ruimte? Daardoor hoeft u uw ontwerp niet te laten beperken. In het assortiment vindt u ook schuifdeuren voor schuine wanden. Wilt u dat uw kast op maat een modern of strak geheel vormt met de rest van uw interieur? Dan is een kast van wand tot wand bij uitstek de oplossing. Breng harmonie in de ruimte door uw kast naar wens samen te stellen met bijpassende grepen die het effect van zijn uitstraling versterken. Ga voor een perfecte match bij uw woonstijl.

STAP 3: MAAK UW ONTWERP

Wanneer u heeft gekozen welke stijl bij u past en heeft bepaald welke opstelling zorgt voor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, is het tijd voor de derde stap: inmeten. Bij het inmeten van uw kast op maat draait het niet alleen om de maatvoering maar ook om de juiste indeling van uw kastinterieur. Let daarbij ook op de benodigde ruimte voor bijvoorbeeld het openen van de deuren. In deze laatste stap komen uw keuzes tot leven in een realistische 3D–weergave. Mocht u nog twijfelen over de maten of heeft u advies nodig over uw ontwerp? Dan kunt u terecht bij dichtstbijzijnde Raffito dealers.

Zit u al boordevol ideeën en bent u na het lezen van dit driestappenplan er klaar voor om uw eigen kast te maken? Met de online kastendesigner, beschikbaar bij onze dealers ontwerpt uw binnen handomdraai uw eigen kast op maat.