Ontdek de 5 maatwerk kasten trends van 2024 bij Raffito. Dit jaar brengen we een scala aan inspirerende stijlen, van de organische zachtheid en natuurlijke texturen tot de retro charme van de jaren ’70 in een modern jasje. Onze focus ligt op duurzaamheid met een kleurrijke twist, waarbij we levendige kleuren combineren met milieubewuste materialen. Laat u inspireren door onze innovatieve designs en vind de perfecte kast die past bij uw unieke stijl en de nieuwste trends.raffito

Raffito Slaapkamerkast meubel maatwerk

1. Aards: Natuurlijkheid in Design

In 2024 zetten we bij Raffito de trend van ‘Aards: Natuurlijkheid in design’ voort met onze op maat gemaakte kasten. Deze trend omarmt het gebruik van natuurlijke materialen, waardoor elk meubelstuk een gevoel van warmte en authenticiteit uitstraalt. 

Onze kasten zijn te besellen in aardse kleurendecors en texturen, die perfect passen bij de behoefte aan rust en natuurlijke schoonheid in het interieur. Met Raffito’s maatwerkopties kunt u deze 2024 trend naadloos doorvoeren in uw woning.

2. Jaren ’70 in een modern jasje

Deze 2024 stijl combineert retro ontwerpen uit de jaren ’70 met moderne invloeden. Kenmerkend zijn het levendige kleurenpalet en de karakteristieke vormen uit die tijd, vermengd met de esthetiek van nu. Raffito speelt hierop in met maatwerk kasten die deze retro vibe vangen in modern design/decors. 

Denk aan kasten met ronde vormen, warme kleuren en opvallende patronen, uitgevoerd met de finesse en kwaliteit van nu. Zo brengen we een vleugje jaren ’70 terug in de hedendaagse interieurs op een frisse en vernieuwende manier. Ben jij helemaal 2024? Ga dan voor retro met een twist en ontdek onze unieke ideeën voor kasten op maat.

3. Zachtheid in vormen

‘Organische vormen & texturen, zachtheid in vormen’ staat centraal in 2024. Deze trend benadrukt het gebruik van golvende lijnen, zachte contouren en natuurlijke materialen in het interieurontwerp. Deze organische benadering geeft een gevoel van comfort en vloeit voort uit een verlangen naar verbinding met de natuur. Meubels en accessoires met organische vormen en texturen, zoals hout met natuurlijke nerfpatronen of gestoffeerde items met zachte, geweven stoffen, zijn kenmerkend voor deze trend. 

Ze brengen een element van rust en zachtheid in de ruimte, perfect voor een kalmerende en uitnodigende huiselijke sfeer.

4. Duurzaamheid boven alles

In 2024 omarmt Raffito actief de trend van ‘Duurzaamheid boven alles: Eco-vriendelijke keuzes’. We zetten ons in voor het gebruik van gerecyclede en duurzame materialen in onze op maat gemaakte kasten. Dit betekent dat we bij de productie van onze kasten kiezen voor materialen die een lage impact op het milieu hebben, zoals gerecycled hout en bamboe. 

Ook streven we ernaar om onze productieprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Op dit moment is 98% al duurzaam en we zijn dagelijks hard aan het werk om ook de laatste 2% volledig duurzaam te kunnen leveren. Door deze benadering kunnen onze klanten genieten van stijlvolle, duurzame meubels die bijdragen aan een beter milieu.

5. Levendigheid en contrast

De trend ‘kleurexplosie’ in de spotlight is helemaal ons straatje. Deze trend draait om het gebruik van levendige en gedurfde kleuren die een dynamisch en energiek gevoel geven aan het interieur. Het gaat niet alleen om het kiezen van opvallende kleuren, maar ook om de combinatie van verschillende materialen en texturen die elkaar aanvullen en versterken. 

Deze aanpak zorgt voor ruimtes die niet alleen visueel interessant zijn, maar ook een gevoel van vreugde en creativiteit uitstralen. Kleurrijke meubels, wanden en accessoires brengen een speelse maar verfijnde twist in elk interieur. Vraag één van onze vele decors aan en ontdek wat er mogelijk is met de maatwerkkasten van Raffito.

Wil je meer inspiratie? Lees dan onze gids voor het kiezen van de juiste kast op maat.