Eens in de zoveel tijd is het weer zover: het uitzoeken van uw garderobekast. Hierbij komt u vaak kleding tegen die u al jaren niet gedragen hebt. U vraagt zich misschien af waarom u die chique zomerjurk nooit draagt, of waarom dat ene oude kledingstuk in hemelsnaam nog in uw kast hangt. Kortom; u komt erachter dat er van alles in uw kast ligt, waarvan u het niet eens meer weet. Zonde, want zo draagt u uiteindelijk altijd dezelfde kledingstukken. U kunt dit voorkomen door uw kast op de juiste manier in te delen. Hoe pakt u dit aan?

uw KAST INDELEN

Uw kast indelen is iets heel persoonlijks. Er is namelijk niet één indeling die voor iedereen werkt. Waarom niet? We hebben allemaal een andere garderobe. Misschien houd u wel van jurken en blouses, maar geeft de ander juist de voorkeur aan jeans en T-shirts. En weer een ander heeft veel pantalons en een ruime keuze aan schoenen. U snapt het al, geen garderobe is hetzelfde. En daarom is dus ook voor iedereen anders hoe u de kast het beste kunt indelen. Nu wilt u natuurlijk weten wat dan de juiste indeling is voor u. Hieronder leest u meer over het indelen van uw kast.

Indeling voor hangkleding

Bestaat uw garderobe voornamelijk uit kledingstukken die moeten hangen? Zoals jurken, blouses, overhemden en jasjes? Dan is het verstandig om voor een kast te kiezen met een groot hanggedeelte. Het meest ideale is als dit hanggedeelte meteen in het oog valt, zodat alle kleding die u veel draagt direct ziet hangen.

Indeling voor legkleding

Heeft u veel kleding die opgevouwen in de kast hoort te liggen? Zoals T-shirts, jeans en truien? Ga dan voor een kastindeling met voldoende legplanken. Hierop kunt u uw kleding netjes sorteren en voor elke kledingcategorie een aparte plank inrichten. Zo voorkomt u dat u veel moet stapelen en dat het onoverzichtelijk en onpraktisch wordt. Torenhoge stapels kleding zijn namelijk niet heel gebruiksvriendelijk. Heeft u het onderste shirtje op de stapel nodig? Dan valt meteen de hele stapel in elkaar. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten!

Indeling voor schoenenliefhebbers

Bent u een schoenenliefhebber en wilt u uw schoenen netjes opbergen in de kast? Dan kan een kast met een ingebouwd schoenenrek niet in uw huis ontbreken. Hiermee zorgt u ervoor dat al uw schoenen overzichtelijk in de kast staan. Een kamer vol met rondslingerende schoenen is hiermee verleden tijd.

Kunt u zich vinden in alle bovenstaande situaties? Denk dan eens aan een inloopkast. In zo’n kast kunt u ontzettend veel kleding kwijt, maar behoud u toch het overzicht. Bij Raffito is het mogelijk om je inloopkast helemaal zelf te ontwerpen. Dit kan gemakkelijk online, via onze online kastendesigner, beschikbaar bij onze dealers.