In dit blog delen we waardevolle inzichten en advies voor het samenstellen van een kast die niet alleen functioneel is, maar ook naadloos aansluit bij uw interieur. Raffito helpt u bij het creëren van de ideale kastoplossing die aan al uw behoeften voldoet.

Raffito Slaapkamerkast meubel maatwerk

Hoe ontwerpt u de perfecte kast op maat?

Uw zoektocht naar het ontwerpen van de perfecte kast op maat begint bij Raffito, dé specialist op het gebied van maatwerk kasten. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om de opslagruimte in uw kastontwerp te optimaliseren:

 • Maatwerkadvies
  Onze deskundige ontwerpers bij onze dealers staan voor u klaar om u te adviseren. Zij beginnen met het in kaart brengen van uw behoeften en wensen, zodat we een kast leveren die perfect aan uw eisen voldoet.
 • Ruimteoptimalisatie
  We maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Met slimme indelingen en opbergoplossingen zorgen we ervoor dat elke centimeter van uw kast functioneel is.
 • Kleuren en materialen
  Bij Raffito heeft u een ruime keuze aan kleuren, decors en materialen om uit te kiezen. Onze ontwerpers helpen u bij het selecteren van de juiste combinaties om het aanzicht van uw kast te verbeteren en naadloos aan te sluiten bij uw interieur.
 • Accessoires
  Personaliseer uw kast met praktische accessoires zoals uittrekbare kledingstangen, lades met indelingen, en meer. Hierdoor kunt u uw opslagruimte nog verder aanpassen aan uw behoeften.

Kastdeuren op maat, detail in design

Als het gaat om kastdeuren op maat en het stellen van kastdeuren, staat Raffito voor het leveren van aandacht voor detail in design. We bieden creatieve ideeën voor aangepaste kastdeurontwerpen, waardoor uw kast een uniek en persoonlijk tintje krijgt. 

Bovendien zorgen we voor aanpassingen en afwerkingen die ervoor zorgen dat uw kastdeuren perfect passen en naadloos aansluiten op de maatwerk trends en de rest van uw interieur. Met onze expertise en hoogwaardige materialen kunt u erop vertrouwen dat uw kastdeuren niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische meerwaarde bieden aan uw ruimte. Laat Raffito u helpen bij het realiseren van kastdeuren die aan al uw verwachtingen voldoen.

Benut elke hoek van je huis

Raffito begrijpt hoe belangrijk het is om elke hoek van uw huis optimaal te benutten, vooral als het gaat om zolderkasten en kledingkasten met schuine wanden. Daarom bieden wij oplossingen die speciaal zijn ontworpen om effectief om te gaan met schuine wanden in zolderkasten. Met onze slimme opbergsystemen kunt u zelfs de kleinste hoeken van uw huis volledig benutten. 

Of het nu gaat om handige rekken voor kleding, opslag van schoenen of laden voor accessoires, we zorgen ervoor dat elke ruimte in uw zolderkast of kledingkast praktisch en functioneel is. Bij Raffito streven we ernaar om uw opslagbehoeften in schuine wanden aan te pakken en tegelijkertijd een stijlvolle en naadloze integratie met uw interieur te bieden. Haal het meeste uit uw ruimte en ontdek de voordelen van een kast op maat.

Inbouwkast laten maken, tips en trucs

Wanneer u overweegt om een inbouwkast te laten maken, bieden wij enkele waardevolle tips en trucs om ervoor te zorgen dat uw kastproject succesvol en uniek wordt. 

 1. Laat uw inbouwkast ontwerpen door onze ervaren specialisten voor een functioneel en stijlvol ontwerp dat perfect bij uw interieur past. 
 2. Kies voor maatwerk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en voeg persoonlijkheid toe met unieke ontwerpelementen zoals glazen deuren met aangepaste gravures, decoratieve handgrepen en ingebouwde verlichting. 
 3. Kies zorgvuldig materialen en afwerkingen die duurzaam en esthetisch aantrekkelijk zijn, en denk aan slimme opbergsystemen om uw inbouwkast georganiseerd te houden. 
 4. Stem de kleuren af op uw interieur voor een harmonieuze uitstraling
 5. Laat Raffito u begeleiden bij elke stap van het proces om ervoor te zorgen dat uw kast perfect aan uw verwachtingen voldoet.

Voorraadkast met deuren

Bij Raffito streven we ernaar om zowel uw voorraadkast met deuren als uw klerenkast te optimaliseren voor organisatie en efficiëntie. Voor uw voorraadkast bieden we handige tips om voedsel en benodigdheden efficiënt op te slaan, zoals het groeperen van vergelijkbare items, het gebruik van verstelbare planken en het installeren van deuren om de inhoud stofvrij te houden. 

Daarnaast adviseren we u bij slimme indelingen en labels in uw kledingkast, waardoor uw kleding en accessoires geordend blijven en u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt. Met onze maatwerkoplossingen streven we ernaar om uw dagelijkse leven georganiseerd en efficiënter te maken, of het nu gaat om uw voorraad of uw garderobe.

Kastpootjes en kast scharnieren

Bij Raffito begrijpen we het belang van functionele hardware keuzes als het gaat om kastpootjes en kast scharnieren. Wij bieden inzicht in de verschillende soorten pootjes en hun effect op de stijl van uw kast, zodat u de juiste keuze kunt maken die zowel functionaliteit als esthetiek verbetert. Daarnaast helpen we u bij het selecteren van de juiste scharnieren om te zorgen voor soepele en duurzame beweging van uw kastdeuren. 

Onze expertise in hardware zorgt ervoor dat uw kast niet alleen goed functioneert, maar er ook prachtig uitziet en jarenlang meegaat. Laat Raffito u begeleiden bij het maken van de beste hardware keuzes voor uw op maat gemaakte kast.