Een opgeruimd huis ziet er niet alleen netjes en georganiseerd uit, u leeft ook fijner in een huis waarin alles goed is opgeborgen. Door onze drukke schema’s of haast schiet het opbergen er nogal eens bij in. Toch is opruimen belangrijk. Maar toegegeven: ’s ochtends voor het werk of ’s avonds voor het slapen heeft niemand zin om eens met de bezem door het huis te gaan. Wij zetten daarom wat tips voor u op een rijtje die u helpen met het organiseren en schoonmaken van uw huis. En dat zonder een poetshulp of schoonmaker.

WAAR BEGINNEN MET OPRUIMEN?

Vaak is opruimen toch wel een karwei waar we tegenop zien. Ondanks dat iedereen het belang inziet van een schoon en net huis is het niet altijd gemakkelijk om een begin te maken. Dus waar begint u? Begin in ieder geval niet ondoordacht. Als u in één keer aan een (te) groot opruimproject begint, zult u merken dat dat veel energie vraagt. Hierdoor blijft er minder tijd en energie over voor andere klussen. Probeer het opruimen over meerdere dagen te spreiden en doe iedere dag een klein beetje. Zo bouwt u het werk op. Als u twijfelt over wat u weg wilt gooien, houd dan altijd een kleine checklist in gedachten:

  • Zoek eerst dingen uit die u wil behouden
  • Zoek spullen uit die u wilt houden, maar wel naar een andere kast of opbergruimte moeten
  • Zoek dan dingen uit die eventueel weg mogen (wees hier niet te zuinig in)
  • Bedenk altijd of de spullen die u tenslotte wél bewaard echt niet weg kunnen
  • Werk kamer en ruimte voor ruimte af.
  • Neem voor het opruimen altijd een vast moment in de week of dag

DOORLUCHTEN EN SCHOONMAKEN

Naast het opruimen, stofzuigen, poetsen en weggooien van troep is het ook belangrijk dat u uw huis op tijd goed lucht. Dit kan makkelijk door de ramen open te zetten en te zorgen dat er een briesje door het huis waait. Een goede ventilatie verbetert bovendien de algemene luchtkwaliteit in huis. Als u begint aan het echte poetswerk is het altijd belangrijk om van boven naar beneden te werken. Zo weet u zeker dat u niets vergeet.

HULP IN HUIS BIJ HET OPRUIMEN EN NET HOUDEN

Natuurlijk kunt u alles wel opruimen, maar als er vervolgens geen plek is om alles te laten (behalve de prullenbak, maar u wil niet álles weggooien natuurlijk), kan dat nogal lastig worden. Maar ook als u uw spullen veilig wil opbergen zal u op zoek moeten naar meer ruimte. Bekijk eens of er misschien ruimte is in huis voor een uitbreiding van opbergmogelijkheden. Zijn alle kasten nog groot genoeg? Past er genoeg in? Zeker als het gaat om uw favoriete boeken of goede schoenen wilt u deze natuurlijk zo goed en veilig mogelijk opbergen. Mocht u inderdaad op zoek zijn naar een grotere (kleren)kast voor op uw slaap- of woonkamer? Bekijk dan eens het brede assortiment van Raffito. Wij verzekeren u dat wij een passende oplossing voor uw opbergprobleem hebben.