Kasten vormen een handige plek om allerlei spullen in op te bergen. We gebruiken een kast dan eigenlijk ook vaker dan dat u misschien verwacht. Maar wat maakt precies een goede kast? In dit nieuwe blog gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag en zetten we verschillende eigenschappen van een kast op een rijtje. Uiteraard houden we daarbij rekening met de verschillende soorten kasten en het verschil in modellen. Want ‘de’ standaard kast bestaat natuurlijk niet. Benieuwd naar ons blog? Lees hieronder dan snel verder. Mogelijk helpt dit blog u wanneer u op zoek bent naar een nieuwe kast!

STABILITEIT

Een goede kast moet vooral stabiel zijn. Of het nu gaat om garderobekasten of schuifdeurkasten: het maakt niet uit wat u in de kast legt, de kast moet het gewicht van de spullen aankunnen. Daarom hebben kasten verschillende mogelijkheden om planken of schotten aan te bevestigen. Wanneer u zelf een kast maakt is dit onder andere een belangrijk aandachtspuntje. Zorg dat u voor voldoende stevige materialen zorgt die planken met daarop kleding, bestek, servies of andere goederen kan dragen. Een ander belangrijk punt om een kast stabiel te maken zijn de pootjes: zorg dat ze niet wankelen of op een hellend oppervlakte staan.

RUIMTE

Kasten en ruimte zijn een belangrijk punt. Niet alleen de ruimte die de kast zelf inneemt, maar uiteraard ook de ruimte in de kast. Gelukkig kunt u tegenwoordig een kast vaak naar eigen smaak indelen en de verschillende schappen of rekken anders indelen. Gebruikt u uw kledingkast bijvoorbeeld voornamelijk voor kleding? Of ook voor schoenen? In dat geval is een extra plankje wellicht handig. Heeft u anderzijds veel ruimte nodig? Dan is de inloopkast een grote, maar wel doeltreffende oplossing!

STIJL

Kasten zijn onderdeel van het interieur. Daarom zijn kasten in verschillende thema’s of interieurstijlen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een mooie, strakke kast met weggewerkte handgrepen voor een modern interieur. Terwijl een kast met sierlijke details en ronde vormen het juist weer beter doet in een klassiek of landelijk interieur. Ook hierin valt te combineren. Een kast is vaak een multifunctioneel meubelstuk. Zo kunt u uw boekenkast ook gebruiken als plek om andere spullen in op te bergen, zoals speelgoed of serviesgoed.

AFWERKING EN DETAILS

Tot slot vormen kasten vaak prominente meubelstukken. In een keuken, woonkamer of slaapkamer: een kast valt altijd snel in het oog. Daarom mag de afwerking van een kast best wat luxer zijn. Denk daarbij aan de accessoires of details die een kast maken. Details als mooi gevormde handgrepen, een spiegel aan de binnenkant van de deur of een apart kledingrek in een kledingkast bijvoorbeeld.

Meteen een goede kast? Kies voor maatwerk!

Zoekt u liever een kast die perfect in uw interieur past? Dan is een kast op maat echt iets voor u. Wanneer u voor een gepersonaliseerde kast kiest heeft u niet alleen een stijlvolle, maar ook een goede, degelijke kast. Bij Raffito hebben we een handige samensteller waarmee u zowel de kleur als de planken en deur zelf uit kunt kiezen. Benieuwd waar u onze kasten en accessoires kunt kopen? Bekijk hier het overzicht met verkoopadressen van Raffito-producten.